fbpx
Schrijf je nu in voor onze gratis infosessie op 28 mei 2024.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Geothermische warmtepompen: de norm voor de toekomst

Geothermische warmtepompen: de norm voor de toekomst

Toegevoegd op 2 maart 2020

geothermische warmtepomp

Een geothermische warmtepomp zorgt voor comfort, is duurzaam en haalt een hoog rendement. Logisch dus dat elk jaar meer warmtepompen worden geïnstalleerd. Ook de positieve invloed op de waarde van een eigendom speelt daarbij een rol.

Jouw huis wordt futureproof

Wie vandaag een woning bouwt of renoveert, denkt ook aan de toekomst. Stel dat je ooit je woning wilt verkopen. Dan is de keuze voor een combinatie van duurzame technieken cruciaal. Naast slimme domotica, zonnepanelen, batterijen en regenwateropvang, maakt ook een geothermische warmtepomp jouw woning zelfvoorzienend. En dat zorgt voor een hogere doorverkoopwaarde. Bekijk onze video en ontdek de voordelen van een futureproof woning.

Met geothermie kunnen we onze gebouwen op een klimaatneutrale manier verwarmen en koelen. Niet moeilijk dus dat de overheid de warmtepomp naar voren schuift.

Europa wordt klimaatneutraal

Europa wil klimaatneutraal worden tegen 2050. Een noodzakelijke, maar gigantische uitdaging. Hernieuwbare energie speelt een sleutelrol in die energieomslag. Met geothermie kunnen we onze gebouwen op een klimaatneutrale manier verwarmen en koelen. Niet moeilijk dus dat de overheid de warmtepomp naar voren schuift. Bij een renovatie of ingrijpende renovatie is hernieuwbare energie een verplichting.

Comfort en duurzaamheid gaan hand in hand

De tijd dat je door milieubewuste keuzes moest inboeten op comfort is al lang voorbij. Dat geldt zeker en vast ook voor wie kiest voor geothermie. Het hele jaar lang kan je genieten van een aangenaam binnenklimaat: verwarming in de koude maanden, passieve koeling als het buiten warm is. Bovendien zorg je met een geothermische warmtepomp ook voor sanitair warm water. Dat alles wordt geregeld door het systeem zelf, jij hebt dus geen zorgen.

Word onafhankelijk van de energiemarkt

De energiemarkt is onzeker en dat geldt ook voor de energieprijzen. Daarmee maak je komaf met een geothermische warmtepomp gecombineerd met zonnepanelen. Je woning wordt dan zelfvoorzienend. En jij hoeft niet meer wakker te liggen van de schommelingen op de energiemarkt.

Steeds meer mensen kiezen voor de warmtepomp

In Nederland nam het aantal verkochte warmtepompen vorig jaar met een derde toe. Ook in ons land worden steeds meer warmtepompen geïnstalleerd. “De opwaartse trend is niet te stoppen”, merkt Tom Cobbaert, zaakvoerder van Eco Heating. “Ook dat is een teken dat warmtepompen steeds meer de norm worden. We moeten nog een versnelling hoger schakelen willen we de ambitieuze, maar noodzakelijke klimaatdoelstellingen halen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de vele troeven van geothermie daarvoor zullen zorgen.”

Benieuwd hoe geothermie past in jouw bouw- of renovatieproject? Contacteer ons gerust.

Go to Top