Andere energiebronnen icon

Kies voor groene elektriciteit

Bij Eco Heating geloven we rotsvast in de kracht van duurzame energie. Ons team staat dan ook steeds open voor innovatieve oplossingen. Ontdek hier onze andere diensten zoals zonnepanelen, thuisbattterijen, laadpalen en nog veel meer!

Onze visie

Je hebt al gekozen voor het efficiëntste systeem om jouw gebouw te verwarmen. Hoe efficiënt ook er blijft een noodzaak aan elektriciteit om jouw systeem te voeden. Kunnen we die energie opwekken?

Moeilijk, het verbruiksprofiel van de warmtepomp en het opbrengstprofiel van de zonnepanelen komen niet goed overeen. Jouw woning zal het meest energie vragen tijdens de avond en nacht. De buitentemperatuur daalt op dat moment het sterkst en de noodzaak aan verwarming zal het grootst zijn.

De opbrengst van zonnepanelen hangt logischerwijs samen met de zon. De opbrengst zal dus voornamelijk overdag gegenereerd worden. Met de terugdraaiende teller was dat geen probleem maar nu met het capaciteitstarief zal je rekening moeten houden met het direct verbruiken van de opgewekte energie. Zoniet wordt jouw opgewekte energie aan een laag tarief terug op het net geplaatst want de prijszetting gebeurd op basis van vraag en aanbod.

Hoe pakken we dit best aan?

Het aantal panelen laat je afhangen van al jouw elektrische verbruikers met uitzondering van jouw warmtepomp. Voor de gemiddelde woning betekent dit een 12-tal panelen. Het is belangrijk de juiste analyse te maken op basis van jouw persoonlijke situatie. Je combineert die zonnepanelen met een gepaste batterij die de opbrengst van jouw panelen volledig kan bufferen.
Je laadt overdag jouw batterij op zodat je s ’avonds als de meeste verbruikers gebruikt worden (denk aan koken, vaatwas, wasmachine, warmtepomp, tv, ect) kan putten uit jouw opgeslagen energie. Op die manier kan je je pieken zoveel mogelijk afschaven.

Specialisten

Omdat wij heel sterk geloven in specialisatie, hebben we op gekozen om ons te laten ondersteunen door specialisten in dit domein. De evolutie van die batterijen, omvormers, laadpalen en zonnepanelen gaat zo snel dat het enorm belangrijk is permanent een vinger aan de pols te hebben.
Wil je meer informatie? Neem contact met ons op en wij zorgen voor advies op maat!

Zonnepanelen

Zonnepanelen

De regelgeving rond zonnepanelen is over de jaren heen al vaak veranderd. Toch blijven zonnepanelen een sterke en vooral duurzame investering. Ontdek er alles over.

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen

Een thuisbatterij is een sterke toevoeging aan jouw woning met zonnepanelen. De thuisbatterij slaat jouw energieoverschot op en creëert zekerheid en stabiliteit.

Laadpalen

Laadpalen

Overweeg je een laadpaal voor je elektrische wagen? Welke voordelen je hier uit kan halen, dat zetten we graag op een rijtje.