fbpx
Wil jij nog genieten van € 1.500 korting op passieve koeling? Reserveer je moment tijdens onze afrondingsweek van 17 tot 21 juni.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Een RESCert gecertificeerde installateur voor geothermische energie? Enkel bij Eco Heating!

Een RESCert gecertificeerde installateur voor geothermische energie? Enkel bij Eco Heating!

Toegevoegd op 8 december 2015

RESCert gecertificeerde installateur

Kiezen voor de juiste installateur is minstens even belangrijk als kiezen voor het juiste energiesysteem. Om die reden hebben het Vlaamse, het Waalse en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest een certificatiesysteem opgericht dat particulieren helpt om die keuze te maken.

Met een gecertificeerde installateur bent u immers verzekerd van een correcte en kwalitatieve installatie, uitgevoerd door een bekwaam vakman. Eco Heating deelt u dan ook met trots mee dat zij de enige installateur in België is met een RESCert-certificaat voor ondiepe geothermische systemen! Een wat? We leggen het uit.

Wat is zo’n RESCert-certificaat?

Een RESCert-certificaat is een soort diploma dat de overheid uitdeelt aan bekwame installateurs van kleinschalige energiesystemen. Het gaat daarbij om de volgende installaties:

  • thermische en fotovoltaïsche systemen op zonne-energie
  • verwarmingsketels op biomassa
  • warmtepompen
  • ondiepe geothermische systemen

Enkel installateurs die een geschikte opleiding gevolgd hebben en geslaagd zijn voor het examen, komen in aanmerking voor dit certificaat. In België is Eco Heating tot nu toe de enige installateur die erin slaagde een certificaat voor ondiepe geothermische energie te behalen.

Dat is een vorm van warmtewinning met de aarde als warmtebron, waarbij er tot op maximum 500 meter diepte geboord wordt. Die warmte kan rechtstreeks worden benut voor de koeling van gebouwen, of kan aan de hand van een warmtepomp ingezet worden voor de verwarming ervan. Concreet gaat het dan om een geothermische warmtepomp.

Wil je te weten komen hoeveel een geothermische warmtepomp voor jouw woning zou kosten? Vul dan snel onze budgetcalculator in.

Wat betekent zo’n RESCert-certificaat?

Een RESCert-certificaat levert niet alleen voordelen op voor de installateur in kwestie, maar ook voor particulieren die op zoek zijn naar een competente installateur. Zo weet u dankzij het RESCert-certificaat dat:

  • de installateur minstens 3 jaar ervaring heeft
  • de installateur een opleiding heeft genoten in zijn vak
  • de installateur over de nodige kwaliteiten beschikt om de installatie van hernieuwbare energiesystemen correct uit te voeren

Wenst u meer informatie over het RESCert-certificaat en onze kwalificaties? Surf dan naar de website van RESCert of contacteer ons voor meer informatie. We antwoorden graag op al uw vragen!

Go to Top