fbpx
Schrijf je nu in voor onze gratis infosessie op 28 mei 2024.

Home > Kenniscentrum > Blog >

Warmtepomp premies & subsidies in 2015 voor bedrijven

Warmtepomp premies & subsidies in 2015 voor bedrijven

Toegevoegd op 15 december 2014

Warmtepomp-premies-subsidies-2015

De warmtepomp is door zijn laag energieverbruik en hoog rendement al een zeer goede investering die op lange termijn zijn geld terugverdient. Anno 2015 blijft het als bedrijf interessant om te investeren in ecologische producten zoals een wamtepomp. Een overzicht van warmtepomp premies en subsidies in 2015 kan u hier vinden.

Strategische Ecologiesteun (STRES)

De Strategische Ecologiesteun is een financiële tegemoetkoming aan bedrijven die ecologische investeringen uitvoeren in het Vlaamse Gewest. Vanaf 1 januari 2015 kan deze premie opnieuw aangevraagd worden, voor het eerst sinds 11 juni 2014. Om budgettaire redenen kon sinds die datum de premie niet meer aangevraagd worden

De STRES is een steunmaatregel die de Vlaamse Overheid ingevoerd heeft om kmo’s en grote ondernemingen te stimuleren om te investeren in ecologische spitstechnologieën. Hoe je in aanmerking komt? Neem snel een kijkje op de website van het Agentschap Ondernemen.

Verhoogde investeringsaftrek

De verhoogde investeringsaftrek is een tegemoetkoming van de federale overheid die de mogelijkheid biedt aan bedrijven om hun belastbare winst te verminderen met een verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen. Voor de energiebesparende investeringen, gedaan tijdens het belastbaar tijdperk dat aan aanslagjaar 2014 (investeringen 2013) bedraagt de verhoogde aftrek 14,5%, voor aanslagjaar 2015 (investeringen 2014) 13,5%.

Hiervoor kan je op de Energie Sparen website een aanvraag indienen. Zorg ervoor dat je al je gegevens bij je hebt voor je aan de aanvraag begint.

Premies van netbeheerder voor nieuwbouw en bestaande gebouwen

Ook via de netbeheerders (Eandis en Infrax) kan je een premie krijgen die je kan helpen bij de investering in een warmtepomp. Je kan hiervoor een aanvraag indienen online op de website van de Vlaamse Overheid.

Let op: De premies die de netbeheerder geeft bij installatie van een warmtepomp zijn nog steeds actief in 2015, maar: er wordt verwacht dat deze premie’s spoedig afgeslankt zullen worden. Dit zou vermoedelijk al in de eerste helft van 2015 zijn, hoewel de wijzigingen waarschijnlijk pas zullen ingaan vanaf 1 januari 2016.

Er snel bij zijn is dus de boodschap. De warmtepomp is op zich al een heel energiezuinige investering. Als bedrijf doe je er dan ook goed aan om je goed te informeren over de verschillende subsidies en premies. Denk eraan dat de subsidies en premies vaak ook nog cumuleerbaar zijn!

Bij Ecoheating hebben we jarenlange ervaring met warmtepompen en uiteraard ook de premies en subsidies de erbij horen. Graag helpen we je met ons professioneel advies. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Go to Top