Een warmtepompsysteem is zeer goed te combineren met een zonneboiler. Indien men de boiler die verwarmd wordt door de warmtepomp voorziet van een extra spiraal, kan deze fungeren als zonneboiler. Om uw systeem vervolgens uit te bouwen tot een volwaardig zonneboilersysteem moeten dus enkel de panelen en sturing nog worden voorzien.

Voordelen van een zonneboiler

U kan bij Ecoheating kiezen tussen vlakke plaatcollectoren of een systeem met vacuumbuizen. Een extra voordeel is dat de zonneboiler in de zomer instaat voor de opwarming van het sanitair, waardoor de warmtepomp minder draaiuren zal maken. Dit heeft zowel een positief invloed op uw verbruik als op de levensduur van uw warmtepompinstallatie. Hierbij heeft u als extra voordeel dat uw bodemsysteem minder belast wordt in de zomermaanden, waardoor de bodem sneller zal regenereren. Dit komt uw rendement zeker ten goede.

Ook kan een zonneboiler op een zonnige dag in de winter bijdragen aan de verwarming. Hierdoor gaat het totale rendement omhoog en verbruikt u nog minder elektriciteit.

Waar een zonneboiler installeren?

Een zonnecollector (zie foto) kan eenvoudig worden geïnstalleerd op het dak. Als u een plat dak heeft, staat de collector opgesteld in een aluminium frame om de maximale zonne-energie te kunnen opvangen (onder een hoek van circa 45 graden). Bij een hellend dak ligt deze op het dakvlak. De zonnecollector moet wel altijd op het zuiden georiënteerd zijn, om een zo hoog mogelijk rendement te kunnen behalen.

Heeft u vragen over de installatie van een zonneboiler? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Graag staan we u bij met het juiste advies.