Een lucht/water-warmtepomp is een warmtepomp die energie uit de buitenluchthaalt. Deze warmte wordt dan via een watercircuit binnenshuis gebracht. Een lucht/water-warmtepomp heeft als belangrijkste voordeel dat er geen grote aanpassingen (denk hierbij aan afgravingen of boringen) nodig zijn, in tegenstelling tot bij een grond/water-warmtepomp. Eco Heating beschikt over de Arotherm, de Hydro Pro (voor zwembadverwarming) en een warmtepompboiler.

Technische werking

Bij een lucht/water-warmtepomp loopt er een koelmiddel door een gesloten circuit. Op het moment dat het koelmiddel erdoor loopt, onttrekt het warmte aan de buitenlucht. Wanneer het koelmiddel opnieuw bij de warmtepomp komt, is er hieraan dus energie toegevoegd, wat zorgt voor een energiesurplus. Deze extra energie kan dan worden gebruikt in radiatoren of vloerverwarming.

Voordelen van een lucht/water-warmtepomp

Makkelijk te plaatsen

Anders dan een grond/water-warmtepomp zijn er bij een lucht/water-warmtepomp geen afgravingen of boringen nodig. Hierdoor is een lucht/water-warmtepomp bijzonder makkelijk te installeren. Dit type warmtepomp wordt dan ook vaak geïnstalleerd bij renovaties, waar een grond/water-warmtepomp niet lukt of niet zinvol is.

Weinig installatiekosten

Omdat een lucht/water-warmtepomp zo’n eenvoudige installatie kent, liggen de installatiekosten aanzienlijk lager.

Milieuvriendelijk

Door gebruik te maken van een lucht/water-warmtepomp verwarmt u uw woning aan de hand van de reeds aanwezige warmte in de buitenlucht, die onrechtstreeks afkomstig is van de zon: een onuitputtelijke en ecologisch verantwoorde voorraad.

Nadelen

Laag rendement op koude dagen

Het rendement op koude dagen zal merkelijk kouder liggen voor een lucht/water-warmtepomp dan bij grond/water-warmtepompen. Dit komt omdat de buitenlucht bij koude dagen kouder is dan de warmte in de grond.

Eco Heating

Kwaliteit

Met ruim 1000 afgewerkte installaties garanderen wij een topinstallatie.

Alles in eigen beheer

Van studie tot uitvoering verloopt in eigen beheer. Geen onderaannemers.

100% garantie

Wij garanderen een perfect afgewerkte installatie.

Correctheid

Correctheid is voor ons een kernwaarde.