Vertoeft u graag in uw zwembad, maar houdt de temperatuur u soms tegen? Met een zwembadwarmtepompkunt u uw zwembad op een budgetvriendelijke manier verwarmen, zodat u weer volop kunt genieten van het pronkstuk van uw huis.

Een zwembadwarmtepomp – Efficiënt en voordelig

Uiteraard is een zwembadwarmtepomp een investering, maar u zal zien: zwembadwarmtepompen verdienen zich op termijn meer dan terug. Het verbruik van dergelijke pomp is namelijk veel minder dan de opbrengst ervan.

De investering is vooral voordelig als u het zwembad afdekt tijdens de koude wintermaanden en zelfs gedurende de warme periodes waarin u het zwembad onbenut laat. De warmte blijft zo beter bewaard, waardoor u meer en langer kunt genieten van heerlijk warm water. U kunt bovendien ook een staartje breien aan uw zwemseizoen zonder een hoog prijskaartje gepresenteerd te krijgen. Waarom? Een zwembadwarmtepomp is het hele jaar door voordelig, ook bij lage temperaturen.

De werking van een zwembadwarmtepomp toegelicht

Een zwembadwarmtepomp bestaat uit vier elementen: een expansieventiel, een condensor, een compressor en een verdamper. Die laatste bevat een koelvloeistof die door lage temperaturen gaat koken. De lucht verwarmt de vloeistof, zodat er een damp ontstaat. Deze wordt op haar beurt in de compressor opgevangen, waar ze onder hoge druk komt te staan en waardoor de temperatuur stijgt.

Hierna is de condensor aan de beurt, waarin de damp na de compressor terechtkomt. Zo wordt het zwembadwater heerlijk warm, aangezien het de warmte als het ware onttrekt aan de condensor. De damp in de condensor zal condenseren en weer vloeibaar worden. De koelvloeistof staat nog steeds onder hoge druk, maar deze druk zal opnieuw verlagen in het expansieventiel. De koelvloeistof gaat weer naar de verdamper, waar de hele cyclus opnieuw van start kan gaan.

Welke warmtepomp is geschikt voor uw zwembad?

Eco Heating werkt voor het verwarmen van zwembaden dikwijls met de Hydro Pro warmtepomp van Bosta.

Eco Heating

Kwaliteit

Met ruim 1000 afgewerkte installaties garanderen wij een topinstallatie.

Alles in eigen beheer

Van studie tot uitvoering verloopt in eigen beheer. Geen onderaannemers.

100% garantie

Wij garanderen een perfect afgewerkte installatie.

Correctheid

Correctheid is voor ons een kernwaarde.