Wist je dat je met een warmtepomp niet alleen voor warmte kan zorgen, maar ook voor afkoeling in jouw woning?

Door de circulatie van het water van de vloerverwarming en de circulatie van het glycolmiddel in een extra warmtewisselaar zal er gedurende de zomermaanden passief gekoeld kunnen worden. Het glycolmiddel heeft in de zomermaanden een temperatuur van circa 14°C en zal op die manier het vloerverwarmingswater afkoelen.

Passief systeem

We spreken van een passief systeem daar dit alles gebeurt bij een stilstaande warmtepomp (geen verbruik). Het enige verbruik komt van de circulatiepompjes van de vloerverwarming en van het glycolmiddel.

Dankzij een extra warmtewisselaar waarbij één van de boorgaten gevuld is met water/antivriesoplossing, kan tijdens de zomer de warmte van uw huis terug naar de aarde getransporteerd worden.

Hoger rendement in de winter

Passief koelen is een echte troef van de warmtepomp. Door passief te koelen in de zomer zal de regeneratie van de bodem sneller verlopen, wat jouw rendement in de winter ten goede komt.

Wens je meer informatie over passief koelen aan de hand een warmtepomp? Contacteer Eco Heating voor een professioneel advies.